top of page

De strijd gaat door op Zandvoort na een uitstapje op Assen

Tijdens de tweede wedstrijddag op TT Circuit Assen was het al duidelijk, steeds wisselende uitslagen en gevechten overal in het veld. Er was een prachtige strijd, die tot aan de finishlijn duurde en waarbij in een van de wedstrijden de top drie in de laatste bocht werd omgeschud. Op Circuit Zandvoort was dat niet anders.

Op een zonovergoten dag op Zandvoort barstte tijdens de Pinksterraces de geweldige strijd in de 206 GTI CUP weer los. De start van Edwin Ilbrink was goed en hij pakte de leiding, maar na een aantal ronden wist Alexander Japin de koppositie over te nemen. De top drie zat op de finish binnen 1,5 seconden.

Challenger top drie:  1 Alexander Japin, 2. Edwin Ilbrink, 3. Joran v.d. Hout.

Bij de Rookies zien we dit jaar snelle nieuwelingen voorbijkomen. Daaronder 206 Rally Cup rijders en doorgegroeide karters die de overstap naar de autorensport hebben gemaakt in de competitieve DNRT 206 GTI Cup. Rookie-rijders zoals Matteo Di Piazza, Rudy Schenkeveld en Tommie Lycklama weten zich goed te plaatsen in het gehele veld en halen de top twintig van de meer dan dertig auto’s per wedstrijd.

In de tweede race op Zandvoort was de top drie in de Challenge klasse na een lange strijd flink door elkaar geschud. De top drie was daarmee Joran v.d. Hout, gevolgd door Alexander Japin en op drie Edwin Ilbrink. Daarachter binnen 0,2 seconden de Deen Oliver Larsen. In de rest van het veld was het tot aan de finish superspannend, waarbij een van de Belgische coureurs, Cédric Gerrits, het met een 17e plaats moest doen, gevolgd door Donna van Dam op 0,3 seconden, die zelf een fotofinish had met Tommie Lycklama, die op slechts 0,03 seconden de 19e plaats bemachtigde. De best meestrijdende dame is momenteel Mavis van Dam, die op een 13e plaats algemeen de wedstrijd afsloot.

In de derde race was het de Deen Oliver Larsen die na een code 60 bij de herstart naar de leiding vloog. Waar de andere coureurs niet verwacht hadden dat er een herstart zou plaatsvinden, zat de Deen klaar voor de strijd. Uiteindelijk was Alexander Japin toch iets sneller en wist hij zijn auto ertussen te krijgen. In de laatste ronde verremde Larsen zich bij de Hans Ernst Bocht waardoor Joran v.d. Hout de tweede en Edwin Ilbrink de derde plaats wisten te behalen. Larsen werd uiteindelijk als negende afgevlagd.

Wil jij in een van de betaalbaardere raceklassen deelnemen, kijk dan snel eens op www.206gticup.nl. Hier staat momenteel een aantal mooie raceklare auto’s te koop en of te huur. Naast huren of kopen is het zelf bouwen met het verplichte cup-pakket ook een mooie mogelijkheid. De 206 Cup telt elk seizoen +/- 7 wedstrijddagen, waarbij Circuit Zandvoort de hoofdrol speelt. De entree is gratis en de volgende wedstrijd is 6 juli op het Circuit Zandvoort. Iedereen kan tijdens de wedstrijddagen bij alle rijders en auto’s een kijkje nemen en vragen stellen. De interesse zal zeker zijn gewekt na het spreken van de enthousiaste rijders.